PATATESLİ GÜL BÖREĞİ...
Malzemeler,
- 4 Adet hazır yufka
Sıvı harç,
- 250 gr yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
İç harç,
- 3 adet orta boy patates
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için,
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
Patatesler yıkanır, haşlanır ve ezilir. Soğan soyulup küçük kareler halinde doğranır, tencereye alınır. Sıvı yağ eklenip rengi dönene kadar kavrulur. Üstüne ezilmiş patates eklenip iyice karıştırılarak 5 dk. kadar pişirilir. Karabiber eklenip iyice karıştırılır ve ocaktan alınır.
Derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.
Yufkalar üçgen şeklinde dört eşit parçaya bölünür. Üzerine önce hazırladığımız yoğurtlu harç sürülür. Yufkanın geniş kısmına patatesli iç harç koyulup önce aşağı doğru yuvarlanır. Sonra sola doğru yuvarlanır. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekler dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı iyice karıştırılarak sürülür. 200˚ fırında kızarana kadar 30-40 dk. pişirilir.
Afiyet olsun.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekler dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı iyice karıştırılarak sürülür. 200˚ fırında kızarana kadar 30-40 dk. pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar