Sunumda, lezzette bir tanecik gelinimize ait :) Eline sağlık ablacığım...
KISIR
Malzemeler,
- 1 büyük su bardağı ince bulgur
- Bir miktar sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 5 yaprak marul
- 1 küçük salatalık
- 2 tane domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 küçük soğan
Hazırlanışı,
Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Kapağı kapatıp demlendiriyoruz.
Küçük bir tavada kuru soğanı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz.
Bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz.
İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
Yorumlar