Ana içeriğe atla

FESLEĞENLİ FIRIN MAKARNA...


FESLEĞENLİ FIRIN MAKARNA...

Malzemeler,



  • 250 gr makarna
  • 1 lt. su (Makarnayı pişirmek için)
  • 1 çay kaşığı tuz (Makarnayı pişirmek için)
  • 600 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
  • 2 adet kuru defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 küçük diş sarımsak (ince ince dilimlenmiş veya rende)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı hardal sosu
  • 2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • 1 yemek kaşığı fesleğen (kuru nane şeklinde)
  • 1 yemek kaşığı eski kaşar peyniri (üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan (üzerine)


  • Hazırlanışı,

    Makarna tencerenize su ve tuzu koyup kaynatalım. Su kaynamaya başladığında makarnaları ilave edip 8 dakika kadar pişirelim.

    Küçük bir tencereye sütü koyup kekik ve defne yaprağımızı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve kenara alalım. 10 dakika dinlendirelim. Dinlendikten donra ince süzgeçle süzüp defne yaprağı ve kekikten arındıralım.

    Derin bir tava içerisine tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Yağınız eridiğinde sarımsakları ilave edin ve 2-3 dakika tereyağında pişirin. Unu ekleyin ve 2-3 dakika sürekli karıştırarak tüm malzemeler bütünleşinceye kadar pişirin.  Yavaş yavaş sütü ilave edin ve yedirin. 1-2 dk. pişirip tuz ve karabiber ilave ederek ateşten alın. Eğer topaklanma olduysa blendardan geçirebilirsiniz.

    Derin bir kaba makarnayı, hardal sosu, fesleğen ve peynir karışımınızı boşaltıp iyice karıştırın. Üzerine hazırladığımız sütlü sosu ilave edip iyice karıştıralım. Borcama alalım.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk. pişirelim.

    Afiyet olsun...

     

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    HELLİM PEYNİRLİ TOST

      Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

    EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

    Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

    ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

    Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...