PAZILI VE PEYNİRLİ BÖREK...
Malzemeler,
- 2 adet yufka
- 1 bağ pazı
- 250 gr beyaz peynir
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Pazıları yıkayıp kısık ateşte sönene kadar pişirelim.
Pişen pazıları kenara alıp soğutalım ve üzerine ufaladığımız beyaza peyniri ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvıyağı iyice çırpalım.
Yufkaları üst üste koyup dört eşit parçaya bölelim.
Yufkaların üzerine önce yoğurtla hazırladığımız harcı, sonra pazı ile peynir karışımını koyalım.
Yufkaları önce aşağı, sonra soldan sağa yuvarlayıp gül şeklinde saralım.
Üzerine yoğurtlu sosu sürüp önceden ısıtılmış 220˚ fırında 30 dk. kontrol edecek pişirelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar