Mantı canavarları çocuklarım olunca mantı açmışlığımda vardır 😊 Mantı’nın en güzel hali bana göre fırında pişmiş olanı.
FIRINDA MANTI
Hamur için,
- 6 bardak un
- 1 bardak ılık su
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç,
- 500 gr yağsız kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine,
- 100 gr tereyağı
- 500 ml su
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hamur iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Kolay açılması için 30 dk dinlendirilir.
Derin bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz alınır. İyice yoğurulur.
Sarımsaklar soyulur, Yoğurda rendelenir, tuz ilave edilip iyice karıştırılır.
Küçük bir sos tenceresine sıvıyağ alınır üzerine toz biber eklenip 1 dk kısık ateşte kaynatılır biber çabuk yanar kontrollü pişiriniz.
Diğer hazırlıkları tamamladığımıza göre mantımızı açabiliriz. Bezelere ayırdığımız hamuru un serilmiş tezgahta ince bir şekilde açalım. Minik kare parçalar şeklinde keselim. Her karenin içine çok olmayacak şekilde kıymalı harç ekleyelim. Bohça şeklinde kapatalım veya dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz. Yağladığımız tepsiye sıra ile mantıları dizelim. Çok sık olmamasına dikkat edelim. Üzerine tereyağı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
Fırından çıkarıp üzerine 500 ml suyu eşit şekilde ilave edelim. Tekrar fırına verip 15 dk daha pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve biber sosu ile servis edelim.
Afiyet olsun.
Yorumlar