Uzunca bir aradan sonra tekrardan merhaba…
En son paylaşıma baktığımda 2018 yılında yapmışım. Bu süre zarfında mutluluklar, hüzünler, ailemize yeni katılanlar ailemizden ayrılanlar… Bir çok şey yaşadık şimdi tekrardan mutfağa girerek kolları sıvama ve stres atma vakti 😊
Çiftlik kebabı
Malzemeler
- 500 gr küçük doğranmış tavuk eti
- Bir paket kremalı mantar çorbası
- İki adet rendelenmiş kabak
- İki adet rendelenmiş havuç
- Bir adet küçük zar şeklinde doğranmış patates
- Bir kase mantar
- Bir Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet dereotu
- Birer çay kaşığı toz kırmızıbiber ve karabiber
Yapılışı,
Geniş bir kabının içine doğranmış tavuğu alıyoruz üzerine bir paket kremalı mantar çorbası, rendelenmiş kabak, havuç patates ve doğranmış mantarı ekliyoruz. Sıvıyağ ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Orta boy fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından aldığımız tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış dereotu ile kırmızıbiberi serpiyoruz. Tekrar fırına verip 15 dakika pişiriyoruz.Afiyetle yiyoruz.
Yorumlar