Bugün sırada klasik bir tarif olan tavuklu pilav var 😊
Bu yemeği canım oğlum çok sever.
Tavuk Pilav
Malzemeler,
- Bir adet tavuk göğsü (derili)
- Haşlamak için 1 litre su
- Tuz
- 1 adet küçük dörde bölünmüş soğan
Pilav için,
- İki su bardağı baldır pirinç (pişirmeden 30 dk önce kaynar suya koyulup 1 tatlı kaşığı tuz ile bekletilecek)
- İki yemek kaşığı arpa şehriye
- Bir yemek kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- İki su bardağı kaynar tavuk suyu,
- Tuz
Yapılışı,
Tavuk göğsü bütün olarak düdüklü tencereye alınır. Üzerine 1 litre su koyulur. Soğan ve tuz ilave edilir. Düdüklü tencerede pişirme ayarına göre pişirilir. (Benim tenceremde 20 dakikada pişiyor) Soğuduktan sonra tel tel didilenir.
Pilav için tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınır. Tereyağ eridikten sonra üzerine arpa şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş pirinç ilave edilir. 3-4 dakika kavurulur. Üzerine iki bardak kaynar tavuk suyu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır.
Didiklediğimiz tavuk eti bir kasenin dibine koyulur. Üzerine pilav ilave edilir. Tabakta ters çevrilir dilerseniz karabiber ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar