Bu sene tatil rotamızı Ayvalık Sarımsaklı’ya çevirdik. Bu resmî odamızdan çektik. Sarımsaklı’nın denizi harika. Kum ve soğuk 😊 Biz Ağustos ayını tercih ettik. Ağustos öncesi çok eser diye söylemişlerdi. Kaldığımız yerde bir çok otel var ortada bulunan çok işlek olmayan bir yoldan geçerek kumsala ulaşıyorsunuz. Oteller yarım pansiyon veya oda kahvaltı ama sıkıntı etmenize gerek yok çünkü cadde boyunca yemek yerleri var. Akşam yemeği sonrası sarımsaklı sahilinde gezebilirsiniz. Fiyatlar makul.
Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...
Yorumlar