29 Şubat 2016

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 
Tatlı tadında bir hafta diliyorum :))
 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
 
Malzemeler,
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker (damaktadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • Üzerine tarçın
Hazırlanışı,
 
Unu eleyin. Tencereye margarini alın ve eritin üzerine unu ilave edip 3-4 dakika sürekli karıştırarak kavurun. (Rengi çok dönmesin)
 
Ayrı bir kapta süt ve tozşekeri karıştırın. (Şeker erisin). Unun üzerine ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
 
Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. 15 dakika mikserle çırpın. Geniş ve sığ bir borcamı suyla ıslatın. Tavuk göğsünü yayın. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip tarçın ile süsleyerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...
 

25 Şubat 2016

SUCUKLU MELEMEN...

 
Yazdan yaptığım menemenleri yemeye başladım artık :))
 
Bugün için kahvaltı alternatifi olsun size..
 
Gelelim bu pratik tarife..
 
SUCUKLU MENEMEN
 
Malzemeler,
  • 100 gr sucuk
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine serpmek için)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ     
Hazırlanışı,
 
Sucukları küp küp doğrayıp tavaya alın. Sıvıyağ ile hafif kavurun. Üzerine menemen konservesini dökün. 2 dk. kaynatıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
 
*** Bu tarifi küçük güveç kaplarında tek porsiyonluk yapıpta sunabilirsiniz. Çok şık oluyor***
 
Afiyet olsun...
 
 

23 Şubat 2016

KAPUSKA...

 
 
Kapuska tarifini vermeden önce bu yemekle tanışma maceramı anlatmak istiyorum :) 9-10 yaşlarındayken annem kapuska yapıp, erkek kardeşimle beni tabağın önüne oturtup "bu yemekler bitecek" dediğinde burnumuzu tıkayarak zar zor yemeği bitirdiğimiz hatırlıyorum.Aslında, bizim her yemeği yemediğimizde canım annemin bizi zorlama nedenini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Anne olunca " zorlama bırak acıkınca yer" diyemiyorsunuz maalesef. İşte küçükken yaşadığım bu olay benim kapuskayı sevmeme neden olurken kardeşimin o zamandan beri ağzına almayışla noktalandı :)
 
KAPUSKA YEMEĞİ
 
Malzemeler,
  • 1 kilo beyaz lahana
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
 
Düdüklü tencerinin dibinde sıvıyağ, küçük doğranmış soğan, sarımsak, et ve salça 5 dk. kavrulur. Üzerine doğrayıp temizlediğimiz lahana ilave edilir. Pirinçler yıkanıp eklenir. Hepsi karıştırılır. Lahanaların çok az üstüne çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Düdük ötmeye başlayınca ocak orta ateşe kısılır. 15-20 dk pişirilir.
 
Afiyet olsun..
 

19 Şubat 2016

PANAROMA 1453

 
Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığı, fethin destanının yazıldığı, II. Mehmed’in Fatih olarak anılmaya başlayıp; Bizans’ın, İstanbul’un ve gönüllerin fetih olunduğu, Söğüt’te ufku kaplayan dağın gölgesinde yeşeren ve 1453’te şehir surlarında gedik açıp, dal budak salarak ulu bir çınara dönüşen Osmanlı soyunun ikbalinin adresi: Topkapı Kültür Parkı.
 
İstanbul'da harika bir panoramik müze var. 1453 panorama. Detay bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz..
 

 
Müze 3 senede 2008 yılında tamamlanmış. 8 sanatçı tarafından yapılmış. 10.000 figür çizim var. Zaten gezerken tam bir şaheser olduğunu fark ediyorsunuz. Elektronik rehber ile her durduğunuz bölgenin resminin konusunu dinleyebilirsiniz ve bence kesinlikle girişte almalısınız :)









 
Kısacası benim anlatmamla olmaz :)) En iyisi yolu İstanbul'a düşen herkes bir uğrasın bence :)) İstanbul'da olanlarda :))


16 Şubat 2016

YOĞURTLU KONTRAFİLE...

 
Eti çok uzun yıllar tüketmedim. Aslında vejetaryen filan değilim. Ama eti sevmezdim. Ne zamanki kendim eti seçerek almaya başladım o zaman etle olan aşkım başladı. Sıfır yağlı et tüketiyorum. İşte kontrfile de hem kolay pişen hem de lezzetli bir et çeşidi.
 
YOĞURTLU KONTRAFİLE...
 
Malzemeler,
  • 500 gr kontrafile
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
Hazırlanışı,
 
Eti, tereyağı ve ince kıyılmış soğanı tencereye alalım. Et suyunu salıp çekene kadar hızlı ateşte pişirelim. Karabiber, pulbiber, salça, tuz ve suyu ilave edelim. Orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.(Et sert kalırsa kontrollü su ilave ederek pişirelim)
 
Bayat ekmekleri küçük parçalara bölüp sıvıyağla karıştırarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirelim.
 
Ayrı bir kapta sarımsağı dövüp yoğurt ile karıştıralım. İnce kıyılmış dereotu ilave edelim.
 
En alta yoğurt üzerine et en üste kızarmış ekmekleri serpelim üzerine tenceredeki kalan et suyunu serpip sıcak servis edelim.
 
Afiyet olsun..

13 Şubat 2016

VİŞNELİ TART...



Vişnelerim yazdan kalma :))
 
Mis gibi buzluğa atıp lazım oldukça kullanıyorum. Ama bizim buzlukta yok derseniz marketlerde de var dondurulmuş olarak :)

VİŞNELİ TART...

Malzemeler,

Tart hamuru,
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
Kreması için,
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Üzerine,
  • 250 gr Vişne
  • 1 paket tart jöle
  • Şekerleme
Hazırlanışı,

Un, pudra şekeri, yumurta akı, margarin, tuz, vanilya derin bir kapta 10 dk. yoğurulur. Tart kalıbına alınır. Her tarafa eşit şekilde el yardımıyla açılır. Önceden ısıtılmış 170 Fırında 30 dk pişirilir. 
 
Süt, un ve pudra şekeri ocağa alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir, kaynadıktan sonra kısık ateşte 3 dk. daha pişirilir. Ocaktan alınır. Ilınınca krem şanti ilave edilir 3 dk. çırpılır. Tart hamurunun üzerine yayılır. Meyveler dizilir.
 
Tart jöle pakette yazan tarife göre pişirilir meyvelerin üzerine dökülür. 15 dk. donması beklenir şekerlemeler ile süslenip buzdolabında 2 saat dinlendirilir.
 
Afiyet olsun...
 

8 Şubat 2016

PRATİK MİNİ PİZZALAR...

 
Hayırlı haftalar hepinize. Yarın kahvaltı sofrası için değişik birşeyler yapalım o zaman :))
 
PRATİK MİNİ PİZZALAR
 
Malzemeler,
  • 12 adet tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı yumuşak margarin 
  • 6 yemek kaşığı domates püresi
  • 6 çay kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 12 tatlı kaşığı mısır
  • 12 adet ayıklanmış yeşil zeytin
  • 12 adet ayıklanmış siyah zeytin
  • 24 dilim sucuk
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilediğiniz farklı malzeme
Hazırlanışı,
 
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine tost ekmekleri dizilir. Üzerine margarin sürülür. Ketçap ve domates püresi kekikle yarıştırılır. Tüm ekmeklere sürülür. Mısır serpilir. Ayıklanmış zeytin ve rende kaşar serpiştirilir. En üste sucuklar dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirilir.
 
Afiyet olsun...
 

2 Şubat 2016

ELMA DOLGULU KURABİYE...


ELMA DOLGULU KURABİYE...

Malzemeler,
Dolgu:
  • 2 adet orta boy elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1/4 su bardağı fındık kırığı
  • 1/4 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
Hamur:
  • 75 g eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 225 gr un 
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
  • 1 yumurta akı
  • Tarçınlı dekor şekeri
Hazırlanışı,
 
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, ceviz, fındık, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Margarin veya tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı, süt, un ve kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile birer cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Tepsiye alın. Üzerlerine yumurta akı sürün.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını 180°C ayarlayıp ısınması için önceden açın. 30 dk. pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
Afiyet olsun...