Bu sıralar kış hazırlıklarına süratle devam etmekteyim. O kadarki artık domates göresim yok:)) Bir çok blogda değişik şekillerde domates saklama çeşitleri görsemde bana en makul olanı buymuş gibi geldi :))
DERİN DONDURUCUDA DOMATES
Malzemeler,
- İstediğiniz kadar domates (Uzun/bardak domates)
- Buzluk poşeti
Domatesleri kaynayan suya atıp 1-2 dakika bekletin. Kevgir yardımıyla soğuk su dolu bir kaba alın. 3-4 dakika bekletip kabuklarını soyun (Bu işlemi kabuklarının çabuk soyulması için yaptım). Küçük kareler halinde doğrayıp buzdolabı poşetlerine atın. Ben her poşete 2 domates doğradım. Poşetin havasını alıp ağızlarını sıkıca bağlayın. Derin donduruya kaldırabilirsiniz. Çözmek için kullanmadan 6 saat önce buzdolabına indirin.
Afiyet olsun...
Yorumlar
doğum günü mesajın için çok teşekkür ederim..
domateslerin ne güzel olmuşlar..
Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasib etsin..