Ana içeriğe atla

DERİN DONDURUCUDA DOMATES


Bu sıralar kış hazırlıklarına süratle devam etmekteyim. O kadarki artık domates göresim yok:)) Bir çok blogda değişik şekillerde domates saklama çeşitleri görsemde bana en makul olanı buymuş gibi geldi :))

DERİN DONDURUCUDA DOMATES

Malzemeler,
  • İstediğiniz kadar domates (Uzun/bardak domates)
  • Buzluk poşeti
Hazırlanışı,
    Domatesleri kaynayan suya atıp 1-2 dakika bekletin. Kevgir yardımıyla soğuk su dolu bir kaba alın. 3-4 dakika bekletip kabuklarını soyun (Bu işlemi kabuklarının çabuk soyulması için yaptım). Küçük kareler halinde doğrayıp buzdolabı poşetlerine atın. Ben her poşete 2 domates doğradım. Poşetin havasını alıp ağızlarını sıkıca bağlayın. Derin donduruya kaldırabilirsiniz. Çözmek için kullanmadan 6 saat önce buzdolabına indirin.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık:) Ben de yapıyorum ama kabukları ile birlikte hatta içine kapya biber de çekiyorum. Güzel renk veriyor. Kışın hazır malzeme bulmak iyi geliyor hepimize.:) Sevgiler.
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Kapya biberi hiç denemedim iyi fikir. Teşekkürler:))
Igne oyam dedi ki…
slm iadeyi ziyarete geldim kapya biberi harika oluyor bence deneyin
tahayla yeni hayat dedi ki…
Hoşgeldiniz :))
kalpkurabiye dedi ki…
merhaba sevgili Nurcan..
doğum günü mesajın için çok teşekkür ederim..
domateslerin ne güzel olmuşlar..
Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasib etsin..
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkür ederim:))
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık Nurcan'cığım iyi günlerde yersiniz İnşaallah . Ben daha hazırlayamadım.En kısa zamanda yapmak istiyorum . çok sevgiler
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkürler Hatice'cigim:)))
*mehtap dedi ki…
bende geçen yıl bu şekilde saklamıştım, kışın taze yaz domatesi kullanmak güzel oluyor eline sağlık.
tahayla yeni hayat dedi ki…
Ben ilk defa deniyorum inşallah güzel olur tadı:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...