Geçenlerde Feshane'de yine Trabzon günleri vardı. Oraya gidip her çeşit peynir ve tereyağı alınca pide yapmak farz oldu tabi. İlk deneyişim olduğundan şekli biraz garip gelebilir ama lezzeti güzeldi.
TRABZON PEYNİRLİ PİDE
Malzemeler,
Hamur için,
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı (Üzeri için)
İç malzeme,
- 100 gr tulum peyniri
- 100 gr tereyağ
- 100 gr tel peyniri
- 100 gr sepet peyniri
Hazırlanışı,
Un, maya, şeker, tuz karıştırılır. Üzerine ılık süt, sıvıyağ ilave edilir. Yoğurulur. Üzeri kapatılıp 1 saat dinlendirilir. Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür. Merdane yardımıyla açılır. Bir miktar tereyağ eritilip soğutulup hamurların üzerine gezdirilir. Üstüne tulum peyniri serpilir. Tel peynir döşenir. Sepet peyniri eklenir. en üstlerine terayağ küçük parçalar halinde doğranıp ilave edilir. 180˚ fırında 20-30 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar