Ben mantının fırında pişenini sevenlerdenim. Bunu da aynı şekilde yapmaya çalıştım.
Yaparken böyle harika bir lezzet olacağını tahmin etmemiştim...
YUFKA MANTISI
Hazırlanışı,
- 3 adet yufka
- 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
- 1 su bardağı su
- 250 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Karabiber, Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş Sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı pul biber
İç harç
Üzeri için,
Hazırlanışı,
Soğanı rendeleyelim. İçine kıyma, karabiber ve tuzu ekleyip iyice özdeşleşene kadar yoğuralım.
Yufkaları önce ortadan ikiye bölelim.
Hazırladığımız harcı bir parmak genişliğinde yufkanın geniş kısmına boylu boyunca yayalım. Yufkayı aşağıya doğru yuvarlayalım.
2 parmak eninde keselim. Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim.
Yağlanmış fırın tepsisine kestiğimiz yufkaları kıymaları görünecek şekilde dik olarak sıkı sıkı dizelim.
Üzerin yumuşak margarin parçaları atalım.
Önceden ısıtılmış 200˚ fırına verelim. Üzeri iyice kızara kadar ( 30-45 dk.) pişirelim.
1 su bardağı kaynamış suyu pişen yufkaların üzerine gezdirip tekrar fırına verelim. Fırını kapatıp kendi sıcaklığında suyu çekmesini bekleyelim.
Ayrı bir hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırlmış pulbiberi üzerine gezdirelim.
Afiyet bal olsun :)))
Yorumlar