Kekler,börekler,salatalar... Kek diğerleri gibi çok lezzetliydi ama tarifini alamadım.
"Yenge buna ne koyuyorsun dedidiğimde, ben ölçülü birşey yapmam göz kararı eklerim herşeyi" dedi.
Yılların mutfak tecrübesi bu olsa gerek :)) Yengeciğim bu güzel sofra için çok teşekkür ederiz.
Menüde olanlar,
- Peynirli börek
- Tarçınlı havuçlu kek
- Ispanaklı gül böreği
- Makarna salatası
- Mis gibi demlenmiş çayyy :)
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler,
- 4 Adet hazır yufka
Sıvı harç,
- 250 ml süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 şişe soda
İç harç,
- 1/2 kilo ıspanak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta boy kuru soğan
Üzeri için,
- Çörek otu
Hazırlanışı,
Ispanaklar yıkanır. Soğan soyulup küçük kareler halinde doğranır, tencereye alınır. Sıvıyağ eklenip rengi dönene kadar kavrulur. Üstüne ıspanaklar eklenip sönünceye kadar pişirilir.
Derin bir kapta süt, soda, sıvıyağ ve yumurta çırpılır.
Yufkalar üçgen şeklinde dört eşit parçaya bölünür. Üzerine önce sütle hazırladığımız harç sürülür. Yufkanın geniş kısmına ıspanaklı iç harç koyulup önce aşağı doğru yuvarlanır. Sonra sola doğru yuvarlanır. Sütlü harca batırılıp süzgeçe alınır. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine süzen börekler dizilir. Üzerine çörek oto serpiştirilir. 200˚ fırında kızarana kadar 30-40 dk pişirilir.
Yorumlar
Nur hanım, bende çok seviyorum biraz ıspanağı temizlemesi uğraştırmasa süper olacak :)
Mutfağımdan esintiler teşekkürler :)
Dost bahçesi, kesinlikle yapmalısınız. Ben süte batırarak hiç yapmamıştım ama çok güzel oluyormuş :)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...