Ana içeriğe atla

MEYVELİ TART


Herkese kucak dolusu selamlar...
Bu hafta sonu oğluşuma meyveli tart yaptım.
Uzun zamandır tariflere bakıp yapmaya üşeniyordum.
Pazardan çilekleri alınca internette aradığım ilk karşıma gelen çilekli tart tarifini denedim.
Tarif lezzetli.com'a ait. Aynı tarif ettiği gibi uyguladım.
Hamurunu ben 15-18 dk. değil, pişmedi bu diyerek 30 dk. pişirdim biraz sert oldu :))

Çok da güzel resimlemiştim. Ama maalesef makinanın azizliğine uğradım. Hepsini yanlışlıkla sildim. Bunuda instagram daki hesabımdan indirmek zorunda kaldım :((

Bu arada artık instagramda da varım. Takip etmek isteyenler tahayla_yeni_hayat olarak ekleyebilirler.
Haydi kalın sağlıcakla...

MEYVELİ TART

Tart hamuru için,
  • 200 gr un
  • 100 gr margarin
  • 60 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Vanilya
Krema için,
  • 40 gr un,
  • 40 gr nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr şeker
  • 500 gr süt
  • 50 gr margarin
Üzeri için,
  • 500 gr çilek
  • 1 adet muz
  • 1 paket tart jöle
Hazırlanışı,
Tart hamuru için tüm malzemeler derin bir kaba koydum. Mikserle 5-6 dk. karıştırdım. Buzdolabında 30 dk. dinlendirdim.
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açtım, üzerine çatalla delikler açıp yağlı kağıtla örttüm. Kabarmasın diye kırılmamış fındık koyup önceden ısıtılmış 180˚ fırına verdin. 20 dk. pişirin (Ben 30 pişirdim biraz kuru oldu).
Ayrı bir tencereye margarin hariç tüm malzemeyi koyup 1 dk. mikserle çırpın. Orta ateşe alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 3-4 dk. daha kaynatıp margarini ekleyip iyice karıştırın. Soğumaya bırakın
Soğuyan tart hamurunun üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.
Üzerine meyveleri dizin.
Ayrı bir tavada tart jöleyi tarifine uygun pişirip meyvelerin üzerine dökün.

Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...



Yorumlar

Hanım Kız dedi ki…
Çok keyifli bir post.Keyifle okudum :) ellerinize sağlık bu arada blogunuza da bayıldım Takibe aldım.
Kendi bloguma da beklerim.. http://hanimmkiz.blogspot.com.tr/
Sevgilerimle..
hatırakalsın dedi ki…
Hoş geldiniz :)) Bu güzel sözler için teşekkür ederim :))
Hayatimakyajla dedi ki…
Merhaba,
Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım :)
Bende bloguma beklerim.
Sevgiler,
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
hatırakalsın dedi ki…
Merhaba. Hoşgeldiniz. Hemen uğruyorum :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...