Balık mevsimini evimizde açmış bulunuyoruz :)) Pazarda kocaman hamsileri görünce hemen aldık. Çıtır çıtır kızarttık.
HAMSİ TAVA
Malzemeler,
- 1 kg hamsi (2-3 kişilik)
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanışı,
Resim 1 |
Resim 2 |
Resim 3 |
Resim 4 |
Hamsilerin baş ve kılçıkları ayırılır (Resim 1). Yıkayıp süzüldükten sonra önlü arkalı mısır ununa batırılır (Resim 2). Balık tavasının dibine bir miktar sıvıyağ eklenip balıklar sık olacak şekilde dizilir (Resim 3). Üzerine kapağı örtülüp orta ateşte altları kızarana kadar pişrilir (Resim 4). Altı pişince fazla yağı süzdürülür kapak yardımıyla alt-üst çevrilir. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir. Kapak kapatılır. Diğer tarafı kızarınca ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yanına salata değmeyin keyfime
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Hamsi karadeniz hatundan sorulur biliriz ellerine sağlık hatun hanım kıvam pişkinlik süper olmuş...
Arkadaşım bloguma yaptığın ziyaret için etkinliğime katılıacağın için teşekkür ederim bende çook mutluyubekliyorum nefis şımartan tariflerini seni izlemeye aldım:) kocaman sevgileirmle...