Ana içeriğe atla

HAMSİ TAVA


Balık mevsimini evimizde açmış bulunuyoruz :)) Pazarda kocaman hamsileri görünce hemen aldık. Çıtır çıtır kızarttık.

HAMSİ TAVA
 
Malzemeler,
  • 1 kg hamsi (2-3 kişilik)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz

Hazırlanışı,

Resim 1
Resim 2
Resim 3
Resim 4

Hamsilerin baş ve kılçıkları ayırılır (Resim 1). Yıkayıp süzüldükten sonra önlü arkalı mısır ununa batırılır (Resim 2). Balık tavasının dibine bir miktar sıvıyağ eklenip balıklar sık olacak şekilde dizilir (Resim 3). Üzerine kapağı örtülüp orta ateşte altları kızarana kadar pişrilir (Resim 4). Altı pişince fazla yağı süzdürülür kapak yardımıyla alt-üst çevrilir. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir. Kapak kapatılır.  Diğer tarafı kızarınca ocaktan alınır.

Afiyet olsun...






Yorumlar

Pumpulininmutfagi dedi ki…
Benim en çok sevdiğim,sevgiden öte aşk beslediğim bir yemek:)
Yanına salata değmeyin keyfime
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkürler :))
Hamsii senede bir gun yiyebildigim..lezzetli citir citir balik:) elinize saglik..
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkürler
Banu dedi ki…
Merhaba Nurcan Hanım:))
Hamsi karadeniz hatundan sorulur biliriz ellerine sağlık hatun hanım kıvam pişkinlik süper olmuş...
Arkadaşım bloguma yaptığın ziyaret için etkinliğime katılıacağın için teşekkür ederim bende çook mutluyubekliyorum nefis şımartan tariflerini seni izlemeye aldım:) kocaman sevgileirmle...
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkürler:))
Sema'dan Lezzetler dedi ki…
Elinize sağlık sevgierimle..

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...