Bu harika masanın sahibi tabi ki kız kardeşim:)) Bolu'ya gitmeden önceki son masası. Okul bitene kadar bu lezzetlerden ayrı kalacağız. İnşallah okulunu başarıyla tamamlayıp dönmeyi nasip eder Rabbim. Laf aramızda onu çok özlüyorum:(( Gelelim menüsüne;
- Mantar kavurma
- Alinazik
- Fırında soslu but kızartma
- Patates kızartması
- Milföy mantısı
- Mercimek çorbası
- Mayonezli kabak
- Şehriyeli pilav

MANTAR KAVURMA
Malzemeler,
- 500 gr mantar
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet sarı biber
- 3 adet çarliston biber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanışı,
Mantarlar yıkanıp ince ince doğranır. Soğan ve biberler uzunlamasına (julyen) doğranır. Sıvıyağ ile önce soğanlar ardından biberler tavada 3-4 dk. kavrulur. Üzerine mantarlar ilave edilir. Mantarlar yumuşayana kadar (5-6 dk.) pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun..
Yorumlar